Navodila za pripravo datoteke

Kako pripraviti datoteke za tisk?

Ustrezna priprava za tisk je ključnega pomena za optimalno in uspešno izdelavo vsakega naročila. V Artisku vaše datoteke oblikujemo in pripravimo za izbrano vrsto tiska. V primeru, da se odločite da sami oblikujete in pripravite datoteke, vas prosimo da upoštevate naslednja navodila:

  • formati datotek, ki nam jih lahko posredujete v izdelavo so pdf (priporočeno), .tiff, .eps, .jpg, .psd, .ai, .eps ali .cdr.
  • dokumenti pripravljeni v pisarniških programih (MS Office) niso primerni za tiskanje in se lahko upoštevajo samo kot osnutki za daljno odelavo in pripravo za tisk.

 

  • če boste v tisk oddali odprto datoteko morate OBVEZNO priložiti tipografije (fonte, pisave) ali tekst spremeniti v krivulje (“curves“, “outlines“).
  • barvno okolje naj bo vedno CMYK. V primeru da želite 5 ali več barvni tisk, dodatne barve (zlata, srebrna, lak...) morajo biti posebej pripravljene v datoteki ki podpira večbarvno separacijo (.pdf).
  • priporočljiva resolucija bitnih slik je 300 dpi, v kolikor so slike pripravljene v razmerju 1:1, če je razmerje manjše, priporočamo višjo resolucijo.
  • če vaša tiskovina vsebuje površine potiskane do roba rezanja, datoteke morajo vsebovati 3mm „bleed“-a, se pravi da je podlaga večja od končnega formata izdelka za 3 mm na vsaki strani.

Pri pripravi tiskovin XXL formata vam priporočamo razmerje 1:10, pri čem upoštevajte naslednje:

  • bitmapne grafike (fotografije) naj bodo pripravljene v minimalni resoluciji 1200 dpi (pri razmerju 1:1 se resolucija pomanjša na 120 dpi). Glede na to da so tiskovine XXL formata namenjene gledanju iz daljave, kvaliteta fotografije zato ne bo okrnjena
  • tekst obvezno spremenite v krivulje
  • datoteke pripravite v naslednjih formatih: .pdf, .eps, .ai, .cdr.

Za vsa vprašanja ki jih imate pri pripravi datotek za tisk smo vam na voljo vsak delovnik od 7.00 do 15.00 na naslednjih kontaktih:

Gsm: 051/ 440 134
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Če datoteke niso ustrezno pripravljene (v eni izmed naštetih oblik), vam bomo za pripravo datoteke obračunali tehnične ure, ki so bile potrebne za pravilno pripravo datotek. 

 

ARTISK

 ALEKSANDER ROŽMAN s.p.
Ulica bratov Gerjovičev 3
8257 Dobova

narocila@artisk.si
Tel. >> 07 45 22 202
GSM >> 041 402 971

Jumbo panoi

Ponujamo vam zakup jumbo stojal na več lokacij v Spodnje posavski regiji.

Jumbo panoji

© 2017 Artisk. Vse pravice pridržane. Designed By JoomLead

Please publish modules in offcanvas position.